Simon Donkers
Portfolio
Thuis > Portfolio > Cursussen > Game Creation Masterclass

Game Creation MasterclassGame Creation Masterclass

De Masterclass Game Creation geeft een indruk van wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een computergame. Deze masterclass wordt gegeven door Simon Donkers die alle ins en outs van Gamemaker kent en met zijn gemaakte games diverse prijzen heeft gewonnen.

Er was ruim aandacht over hoe je nu een goed spel maakt Ook was er aandacht hoe spellen nu eigenlijk werken, hoe simuleer je nu een 3D wereld Verder was er ook wat interessant verhaal over de geschiedenis van de games industrie

Wat ga je in deze masterclass doen?

De cursus bestaat uit één dag. In een dag leer je in dynamische omgeving alles over het ontwikkelen van computer games. Je begint met een presentatie over de 'historie van computer games'. In deze presentatie leer je hoe computergames zijn ontstaan. Verder vertellen we je wat goede en slechte dingen zijn in een computer game.

Daarna volgt een dynamisch interactieve workshop. Er worden allerlei game dingen uitgelegd en deze ga je direct in de praktijk brengen door middel van oefeningen. Je hoort wat de criteria zijn voor een leuke en goede game. Bovendien denk je zelf na over het ontwerp jouw eigen game.

Na de lunch volgt er een hands-on practicum waarbij de nadruk ligt op het maken van een computergame. Hoe maak je een game in de praktijk? De dag wordt afgesloten met een presentatie over de huidige stand van zaken in computergame design. 

Loading...